Veckans tre höjdpunkter

Nu har ännu en arbetsvecka kommit till sitt slut och det är dags att samla ihop veckans höjdpunkter. Förutom det märkliga vädret, med en blandning av både sol, regn, snö och hagel bjöds vi i veckan på nyheter om att Soran Ismael har plockats in som krönikör på SvD och att reklamtävlingen 48H gick av stapeln igår. Dock har jag valt tre andra godbitar tillveckans tre höjdpunkter. 

Veckans virala succeé
Louise Östgaard spred sitt egna klipp på Facebook där hon demonstrerar mot samhällets bild av kvinnokroppar och istället visar sin helt vanliga tjejkropp – utan retuscheringar eller klagomål. Hennes Facebooksida har fått över 10 000 likes och videoinlägget har skapat debatt bland medieprofiler och genusforskare.  

Veckans överraskning
Idag rapporteras det om att Turkiet har blockerat Twitter. Premiärministern Erdogan har dessutom uttalat sig om fler drastiska åtgärder- som att stänga ner hela internet. Turkiet har ambitioner om att bli del av EU vilket kommer att försvåras då den här åtgärden är ett direkt avstamp från den personliga integriteten och demokratin, enligt EUs regler.

Veckans inspiration
Två praktikanter från DigitasLBi i San Francisco tog initiativet till ett samarbete med amerikanska fångar,  där de fick agera som reklamare. Initiativet är en chans för dem att hitta vägen ut ur kriminalitet. Projektet ”Concepting With Convicts”  drogs igång när praktikanterna tittade på konst som fångarna hade gjort och försåg dem därefter med briefs för att göra reklamkoncept för olika varumärken. En inspirerande och fin idé för hela samhället kan man tycka!

 

 

 

Tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>