Veckans höjdpunkter

Det är mycket som har hänt denna vecka, bland annat misshandeln av Pussy Riot i Sotji, Sverige som efter förra veckans stafettguld vann flera bronsmedaljer i OS och Coca Colas parodi på hur vi kan sluta missbruka sociala medier.  Jag tänkte belysa ytterligare tre höjdpunkter från veckan som gått.

Veckans virala succé

Den kontroversiella tävlingen neknomination har äntligen vänt sitt dåliga rykte till något bra. Den nya trenden innebär att uppmana sina bekanta att donera pengar till Cancerfonden istället för att dricka alkohol. Rapporter om dödsfall från den farliga öl-leken har lett till att ungdomar nu sprider en nyttigare version av den.

Veckans överraskning

Ryssland har ofta titulerat sig som en hockeynation med flera spelare som tar mål och priser runtom i världen. Därför var spänningen stor inför kvartsfinalen mellan Finland och Ryssland i OS. Men det gick inte som förväntat för Ryssland. På hemmaplan förlorade de mot Finland med 3-1 och ett nederlag var därmed inskrivet i historien.

Veckans inspiration

Det kanske äntligen är dags att börja skapa appar? Enligt Gigaom Research är appmarknaden en mångmiljardindustri. Se på Zuckerbergs köp av WhatsApp som är  internets största uppköp sedan 2001 med den fina prislappen på 19 miljarder US dollar!

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>