Veckans höjdpunkter v.11

Vi har haft en händelserik vecka bakom oss där World Wide Web fyllt 25 år och media har rapporterat intensivt om det planet, flight 370 från Malaysia Airlines, som mystiskt försvann för en vecka sedan. Stort fokus har även varit på händelserna i Ukraina och Krim, men kanske mest uppmärksamhet i Sverige, särskilt i sociala medier, har mordet på Nils Horner fått. Här följer dock veckans tre höjdpunkter i mediesfären.

Veckans virala succé
Filmklippet ”First Kiss” av Tatia Pilevia har fått mycket uppmärksamhet under veckan där människor som sägs aldrig har träffats, kysser varandra. Klippet kommer med beskrivningen ”Vi bad tjugo främlingar att kyssas för första gången”.
Filmen är en kampanj för klädföretaget Wren Studio, och att filmklippet fått mycket uppmärksamhet går inte att understryka nog mycket, filmen har nämligen över 45,8 miljoner visningar på bara fem dagar!

Veckans överraskning
Aftonbladet skriver att Filip och Fredrik ska lägga ner sin populära podcast i samband med avsnitt 200 som duon kommer att sända live den 5 juni. Vill du dock lyssna på avsnittet så måste du vara på plats i Globen och beredd att betala 200 kronor för biljetten, då de inte kommer att spela in framträdandet.

Filip Hammar är ödmjuk inför jippot, men tvekar inte att håsa upp förväntningarna, när han säger:
– Det här är det mest spännande som hänt i Globen sedan påven var på besök 1989.

En stor snackis har också varit Mia Skäringers debattinlägg på Aftonbladet och kopplingen till hennes blogg, sponsrad av Proviva. Nu sägs hon också överväga att flytta bloggen bort från Proviva.

Veckans inspiration
Debatten som har gått under veckan angående att ha eller inte ha kundtjänst på Facebook har öppnat ögonen hos många, även hos undertecknad. Det finns så klart flera sidor att ta hänsyn till och ”ja-” och ”nejsägarna” har diskuterat detta på Resumé, men även kollegan Malin har i sitt blogginlägg lyft fram sin syn – vilket syfte har företagen med att bedriva kundtjänst på Facebook? Debatten är intressant, och väldigt inspirerande.

Har du något eget förslag på ”Veckans”?

Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>