Vardagsstress – hur löser man den bäst? Text100 tipsar…

Trots att man som PR-konsult är van vid att ha en miljon bollar i luften samtidigt, så hamnar också vi ofta i en situation där alla dessa parallella projekt och bollar som vi måste såväl kasta som fånga upp blir för mycket att hantera. Hur gör vi då för att inte stressa ihjäl oss i detta intensiva arbetsklimat?

Eftersom jag själv just nu är stressad och har kort om tid, så tänkte jag ändå prioritera min tid på så vis att jag delar med mig av några snabba tips på vad man ska göra för att bättre hantera vardagsstressen:

•    Post-it-lappar: Jo jag vet att vi lever i en digital era, speciellt vi PR-konsulter, men det är något som är så befriande skönt med att stryka aktivitetspåminnelser på papper och sen slänga dessa små pappersbitar i sopkorgen att jag i detta fall förespråkar icke-digitala arbetsmetoder. I slutet av varje arbetsdag: skriv på en eller flera post-it-lappar vad du måste göra dagen därpå och lista aktiviteterna i prioritetsordning. Dagen därpå betar du av dina listor och stryker aktivitet efter aktivitet. När du sen slänger den helstrukna lappen i soptunnan kommer du känna en härlig lättnad som ger en skön fysisk effekt på arbetsstressen.
•    Lämna jobbet då du lämnar kontoret: Se till att inte fortsätta tänka på vad du ska och bör göra då du lämnar kontoret. Tänk istället på vad du ska göra under kvällen; vilken mat ska jag laga, vilken film ska jag se, eller ska jag kanske ta ett långt skönt bad för att slappna av? Jobbar du hemifrån så får du se till att stänga av jobbet då du stänger ner datorn.
•    Begränsa dina datoraktiviteter kvällstid: Om du sitter framför datorn hela dagen på jobbet är det inte bra att behöva göra detta också på kvällen – om inte ur stressynpunkt så ur ergonomisk synpunkt. Även om det man gör framför datorn kvällstid endast är privata aktiviteter så innebär det att man inte hinner vila sina ögon, axlar och huvud från att sitta framför en skärm, och man gör något som påminner om det man gör då man arbetar. Koppla av och KOPPLA UR.
•    Ha fasta tider för när du jobbar och inte: Även om du väljer att dela upp arbetsdagen och jobba en del hemifrån under kvällen – planera in hur många timmar du arbetar också under kvällen och sätt delmål för vad du ska hinna med under de timmar du arbetar hemifrån. Det är annars lätt att fastna framför datorn och låta timmarna gå. Detta får negativ effekt ur såväl stressynpunkt som privatlivssynpunkt – det gäller att också vårda sitt liv utanför jobbet för att må bra då man är på jobbet.
•    KRAMAS: Om du har en partner – kramas (och gärna pussas) då du kommer hem från jobbet för att landa och låta stressen rinna av dig. Har du inte en partner – krama en nära vän.
•    Gör annat för att vila hjärnan: Personligen älskar jag att gå på bio, teater eller att se en operaföreställning eller konstutställning. Gör annat som inte är jobbrelaterat och som får dig att tänka i andra banor! Man ska aldrig underskatta den vila det innebär att kunna förkovra sig i ett intresse, eller i intressanta diskussioner med vänner, för att skingra tankarna på jobbet. För mig får ovan aktiviteter verkligen stressen att rinna av mig.

So just do it! Se till att inte gå in i stressfällan och börja knapra tabletter och få problem med sömnen. Det finns faktiskt rätt trevliga sätt att hantera vardagsstressen. Mina tips ovan är bara några av alla de tips som finns där ute.

Har du några bra tips du vill dela med dig av? Kommentera gärna nedan, så kanske vi tillsammans hjälper fler att botas från vardagsstressen.

Kramar från Text100

About Natalie Majerski

Natalie är kommunikationskonsult på Text100 och arbetar med kunder både inom B2C och B2B. När hon inte arbetar är hon en inbiten kulturnörd med viss tyngdpunkt på musik och film.
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vardagsstress – hur löser man den bäst? Text100 tipsar…

  1. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any tips and hints for novice blog writers? I’d certainly appreciate it.
    شركة تنظيف بالرياض [url=https://www.youtube.com/watch?v=_MzUt1s4rJg]شركة تنظيف بالرياض[/url]

  2. I am just commenting to make you know of the fabulous encounter my wife’s daughter gained using your webblog. She picked up plenty of pieces, with the inclusion of what it’s like to have an amazing coaching style to make men and women completely know precisely several complex subject matter. You truly exceeded our own desires. Thanks for delivering those beneficial, healthy, educational and even fun tips about this topic to Sandra.
    شركة تنظيف بالرياض

  3. Harry Potter becomes headmaster in his final year at school.
    شركة تنظيف بالرياض

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>