Tre höjdpunkter från veckan

Vill önska er alla en trevlig helg genom att rikta lite extra ljus på tre höjdpunkter från veckan ur ett kommunikationsperspektiv.

Veckans virala succé

Filmklippet The day I passed maths har på bara några få dagar visats nästan tre miljoner gånger på YouTube. Klippet visar en pappas reaktion på sin sons förbättrade mattebetyg från underkänt till godkänt efter mycket slit. Har du inte sett klippet ännu tycker jag det är värt att ta en titt så här på fredagseftermiddagen.

Veckans överraskning

Efter mediedrevet kring gnistskyddet “Slottet brinner” överraskade Carl Philip med att i tisdags bryta tystnaden och ge sin version av händelserna och uttrycka sina känslor i en intervju med Expressen. Även om det återstår en hel del kommunikationsstrategiska frågetecken tycker jag ändå att detta var en liten framgång för kungahusets kommunikationsarbete.

Veckans inspiration

Vill rikta ett tack till TV4 för att de uppmärksammade 101-årige bloggaren Dagny Carlsson i morse. Hennes generation är klart underrepresenterad i bloggosfären och förhoppningsvis inspirerar hon andra äldre att våga använda sociala medier för att uttrycka sig. Jag tror inte att jag är ensam om att hoppas att dessa medier snart ska bli mindre ålderssegregerade. Det finns så många kloka och erfarna personer med huvudet på skaft som vi behöver bli bättre på att lyssna på.

About Malin Gerentz

Malin Gerentz är kommunikationskonsult på Text100 i Stockholm och arbetar med kunder både inom B2C och B2B.
Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>