Tips för att utnyttja ditt nätverk

I kommunikation och marknadsföring är A och O att ha något att säga, men det är ju också avgörande att någon faktiskt tar del av det du säger. Ett enkelt sätt att nå ut är att bygga och utnyttja ett relevant nätverk genom att till exempel hitta intressanta personer att följa på Twitter och Instagram eller gå med i relevanta grupper på exempelvis på LinkedIn. Viktigt är också att du aktiverar det nätverk du redan har.

En rolig tjänst för att visualisera ditt LinkedIn-nätverk som jag gärna tipsar om är LinkedIn maps.

Med denna tjänst (du måste ge tillgång till din LinkedIn-inloggning) visualiserar du hur alla dina kontakter hänger ihop. Nedan kan du se mitt:

Mitt_Linkedinmoln

Tjänsten kan inte avgöra vad de olika klustren är utan bara hur de hänger ihop, vilket kan ge en bra översikt över ditt nätverk på LinkedIn. Du kan snabbt se dina olika kontaktområden med många starka kopplingar och var du kan behöva knyta fler kontakter.

About Annika Jungeteg-Falkman

Annika Jungeteg-Falkman är ansvarig för Text100s verksamhet i Sverige, men också konsult med specialisering på B2B-området.
Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Tips för att utnyttja ditt nätverk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>