Tech-profiler tar ställning i miljöfrågan

Igår meddelade som bekant Donald Trump att USA drar sig ur klimatavtalet från Paris. USA blir därmed en av bara tre stater som inte stöder Parisavtalet, tillsammans med Syrien och Nicaragua. Besvikelsen över beslutet har varit stor, både i USA och resten av världen. Inte minst inom techindustrin har många namnkunniga ledare kritiserat Trumps beslut. Entreprenören Elon Musk meddelade direkt att han avgår som rådgivare åt presidenten (även Disneys vd Bob Iger gör detta) till följd av beslutet.

Många företagsledare har även gått ut med löften om att intensifiera miljöarbetet för att kompensera för USA:s avhopp. En av dessa är Salesforces vd Marc Benioff som på Twitter skriver att han är mycket besviken på presidentens beslut att lämna Parisavtalet och att man kommer att fördubbla sina ansträngningar i kampen mot klimatförändringar.

I en tid när techindustrin har en så framträdande roll i den globala utvecklingen är det ett ljus i mörkret att så många framstående företagsledare tar ställning i den viktiga miljöfrågan. Förhoppningsvis kan det motverka den bakåtgående miljöpolitik som USA nu för.

Läs mer i denna artikel i Politico.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>