Startup Weekend: Travel Edition

DSC_0271

Förra helgen gick Sveriges första rese-hackathon, Startup Weekend: Travel Edition, av stapeln. Jag och Agnes var på plats under helgens avslutande moment, då tio team efter 54 timmars intensivt arbete pitchade sina lösningar. Det var superroligt att lyssna till alla spännande idéer och se den härliga stämningen mellan alla deltagare, som hade tagit sig från världens alla hörn för att delta.

Hackathonets vinnare blev teamet med det vågade namnet WTF Travel. WTF Travel tog fram en resesöktjänst för de som vill boka en resa, men inte vet vart de vill åka. Med några enkla klick får användarna förslag på resmål baserat på olika faktorer såsom temperatur, avstånd och pris. Prototypen går att se här. Utöver WTF Travel prisades även grupperna PubGlo, en tjänst som ska förenkla kollektivtrafiken för turister, och FlyTick som erbjuder resenärer rabatterade priser på tomma flygstolar under en begränsad tidsperiod.

Ännu en gång kan vi konstatera att ett hackathon är ett trevligt arbetsformat som inspirerar till innovation – och vi tar med oss både utmaningar och idéer för resebranschen.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>