Rollbesätt ditt eget liv

Imorse lyssnade jag, som så många andra fredagar, på Hannah & Amandas fredagspodd. Jag älskar hur de alltid lyckas förmedla peppande och positiva budskap, och just dagens podd handlade – som rubriken här vittnar om – att skriva rollerna till sitt egna liv. Jag vill verkligen tro att jag lever efter denna devis, och tror stenhårt på att bara du själv kan skapa förutsättningarna till dig själv. Det var med detta i bakhuvudet som jag skickade en spontanansökan för praktikplats till Text100s Stockholmskontot – en plats som jag sedan erbjöds bara två veckor senare.

Jag heter Alexandra och är som sagt den senaste praktikanten här på Text100 Stockholm. Ganska nyligen hemflugen från 2,5 års studier i Barcelona är jag på plats i min hemstad igen, och på ett kontor med kreativitet, kunskap och engagerade kollegor. Efter nästan två veckor här måste jag säga att jag börjar bli rejält hemmastadd och införstådd med hur PR-yrket i praktiken fungerar. Jag har fått ett extremt varmt välkomnande av alla, och från dag ett får ingå i kundteam, internutbildningar, leverantörsmöten och min personliga favorit – frukostmöten på torsdagarsmorgnar.

Jag trivs redan väldigt bra med min plats här på kontoret och tycker redan att jag lärt mig mer av det verkliga PR-yrket än jag gjorde under hela  15hp-kursen i samma ämne. Jag är oerhört glad att jag på vinst och förlust skickade in en spontanansökan till en byrå jag kände att jag skulle passa väldigt bra in på, och att personerna här kände samma sak om mig! Jag skulle vilja gå ut med en uppmaning till alla universitetsstudenter att skapa sina egna förutsättningar för framtiden, och göra praktik på ett ställe som de känner en stark attraktion till – det är roligt, extremt lärorikt och har man tur hamnar man på ett ställe där det bjuds på nybakat bröd varje torsdagsmorgon.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>