Obama rekord på Twitter: 52 756 tweets i minuten

I november är det val i USA och då får vi veta om sittande presidenten Barack Obama får fortsatt förtroende eller om republikanen Mitt Romney tar över. Valkampanjerna från båda sidor är intensiva. Under det senaste dygnet har Barack Obama varit ett hett samtalsämne på Twitter, under sitt tal på demokraternas kongress igår inkom som mest 52 756 tweets i minuten på hashtaggen #dnc2012. Totalt under demokraternas kongress inkom 9 miljoner tweets som relaterade till kongressen. Republikanerna och Mitt Romney toppade med 14 289 tweets i minuten och totalt fyra miljoner tweets under deras kongress förra veckan. Det kan jämföras med 2008 då totalt 360 000 tweets inkom under de båda kongresserna(!).

Barack Obama har 19 miljoner följare på Twitter och det amerikanska valet beskrivs i medier som ”Twitter-valet”. Det är tydligt att en allt större del av det politiska samtalet pågår i sociala medier och att politikerna i USA har kommit ett, eller flera, steg längre i att utnyttja sociala medier än vad våra svenska politiker har gjort. Medierna rapporterar om svenska politiker som vallfärdar till USA för att lära sig nya kampanjstrategier till det svenska valet 2014.

Kommer Fredrik Reinfeldt börja blogga, kommer Stefan Löfven börja twittra? Kan inte vänta till 2014!

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>