Journalistik i praktiken

Man säger att tiden går fort och bokstavligt talat gör den det. Mina tio veckor på Text100 leder mot sitt slut och detta får bli mitt sista blogginlägg för denna gången. Det varma välkomnandet jag möttes av första dagen sade mycket om hur mina resterande dagar på Text100 skulle bli – kreativa, energifyllda och lärorika.

Att lära sig hur ett yrke verkligen fungerar i praktiken är oerhört lärorikt och inspirerande och jag som student har blivit påmind om varför jag en gång började plugga journalistik. I skolan lär man sig yrket teoretiskt och under min praktik har jag fått omvandla dessa kunskaper till praktiken.

Mina förväntningar var stora när jag kom till Text100-kontoret för första gången och jag kom inte att bli besviken. Från första minut blev jag omhändertagen och fick en tydlig genomgång om hur allt fungerar. Jag har lärt mig hur PR-yrket fungerar med allt vad som innebär i det dagliga arbetet. Vad som menas med just PR och hur man gör för att hjälpa en kund att etablera sitt varumärke. Pressmeddelanden har skrivits, jultävlingar har arrangerats, rapporter har skickats in, pitchar har pitchats och sociala medier har uppdaterats. En av de saker jag uppskattat mest under mina tio veckor på Text100 har varit att få ansvartagande uppgifter och få delta i allt från workshops till interna och externa möten. Och att inte glömma att nämna – det fantastiska samarbetet mellan kollegorna.

Min praktik på Text100 har nu gått mot sitt slut och fortsatta journalistikstudier i Luleå väntar. Jag vill varmt rekommendera Text100 för den som vill testa och utveckla sina kommunikationsmässiga förmågor i en oerhört inspirerande och kreativ miljö med kunniga, och framförallt, underbara människor.

Tack Text100-gänget för dessa tio härliga veckor!

Tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>