Ge och ta – Praktik på Text100

Med pupiller stora av förväntningar, inför de tio veckor av praktik som väntade, klev jag in på Text100:s kontor i slutet av denna sommar. Efter två år av retorik- och litteraturstudier var jag inte helt på det klara med vad praktik på en PR-byrå skulle innebära. Nu när min praktik på Text100 avslutas skulle jag beskriva min tid här som ett mutualiskt förhållande; man ger och man tar.

Som praktikant fick jag ingå i olika kundteam och bidra till det dagliga arbetet. Tillsammans såg man till att olika projekt åt kunder kunde ros i hamn. Samtidigt som man kommer se att några av aJag på jobbet2rbetets svallvågor först kommer nå hamn efter praktiken har avslutats. Som praktikant på Text100 får man tid att stadigt växa in i det dagliga arbetet, i början får man se sina färdigheter som en blomma som behöver vattnas ofta. Jag fick försöka och jag fick misslyckas. Jag fick försöka igen och misslyckas ännu mer – till slut lyckas man för att sedan lyckas ännu bättre gången efter. Pressmeddelanden har skrivits, rapporter har skickats in, pitchar har pitchats och talespersoner har medietränats. Det är bara några av de ingredienser i det potpurri min praktik inneburit.

I gengäld för sitt arbete så tar man, oavsett om man vill det eller inte. Man tar med sig en hel del lärdomar och idéer. För som praktikant på Text100 blir man smittad av en sprudlande kreativitet och energi från handledare och kollegor. Praktik är en outtömlig kunskapskälla. Studier är alltid en bra början, man blir book-smart. Men den som aspirerar på en karriär inom kommunikationsbranschen tror jag även behöver vara street-smart för att lyckas. Praktik på Text100 är ett ypperligt tillfälle att plocka upp tips och tricks från PR-gatan.

Min praktik på Text100 har nu nått vägs ände och fortsatta retorikstudier väntar i Uppsala. Till den som vill testa och utveckla sina kommunikationsfärdigheter i en miljö med kreativa, kunniga men framförallt fantastiskt trevliga människor, uppmanar jag att skicka CV och personligt brev till annika.falkman@text100.se.

Och till gänget på Text100, tack för tio fina veckor!

About Jakob Persson

Praktikant på Text100 som gillar oxfordskjortor och vinbarer i Florens.
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>