Fredagshälsning från väg 27

Jag har ju, som jag tidigare skrivit om, en förkärlek för dagar som tillägnats något ätbart, som exempelvis kanelbullens dag, fetaostens dag eller våffeldagen som var tidigare i veckan. Men, det finns ju andra dagar som har tagits i anspråk för en företeelse eller händelse som exempelvis Jobba hemma-dagen som slagit igenom stort och enligt en undersökning (lite oklart vilken) jobbar 3 av 10 hemma minst en dag i veckan.

 

På Text100 har vi stor frihet att styra över såväl vår arbetstid som arbetsplats vilket jag tycker är oerhört bra då det känns anpassat till att alla inte lever samma liv – vissa hämtar på dagis och vill då hellre komma in tidigt eller ha möjlighet att jobba vidare någon timme senare på kvällen eller så vill man passa på att ta sig en promenad medan det är ljust ute och jobbar hellre undan det sista när mörkret fallit.

Bild efter vägen IsabelleNu arbetar ju jag inom en bransch som inte kräver att jag fysiskt är på plats hela tiden och det är givetvis svårt att jobba från en annan plats om man exempelvis är lärare, då man behöver vara fysiskt närvarande och undervisa. Men, för oss nu då, som har ett yrke som inte faktiskt kräver att vi är på plats hela tiden tycker jag att det är oerhört bra att man ges möjlighet till att arbeta från valfri plats. Med det sagt vill jag också säga att jag oftast tycker om att komma in till kontoret, då man kan prata mer naturligt med sina kollegor om allt möjligt.

 

Fördelarna som jag ser med att kunna välja varifrån man arbetar är:

* Ibland behöver man sitta själv och fokusera, då tycker jag att köket hemma är den perfekta platsen.

* Miljöombyte är bra för kreativiteten! Något som jag gärna skulle göra ännu mer är exempelvis att ta ett möte med kollegorna, på säg ett närliggande café. Jag tror att det kan vara bra att komma utanför kontoret ibland bara för att också få hjärnan att tänka i nya banor.

* Förlängd möjlighet till social fritid. Känner man någon i en annan stad är det trevligt att kunna åka dit och hälsa på lite längre än bara över helgen. Har man möjlighet att jobba från valfri plats så kan man ju sitta och jobba som vanligt när den andra personen ändå är på jobbet men man har fortfarande då möjlighet att spendera kvällen tillsammans.

 

 

Bild Göteborg IsabelleIgår jobbade jag med denna utsikt över ett grått Liseberg och kände mig både fokuserad, kreativ och kunde umgås med nära och kära till middagen. Idag jobbar jag från en bil på väg från Göteborg till Öland – det är vad jag kallar en mobil arbetsplats!

Hur ser det ut för er på er arbetsplats och hur ställer du dig till att jobba på kontoret eller inte?

About Isabelle Evers

Isabelle är kommunikationskonsult på Text100 i Stockholm och även ansvarig för kontorets Digital Dog, Rufus.
Tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fredagshälsning från väg 27

  1. home says:

    genifdkncxvkvshapztuueq

  2. home says:

    hnkpankjunlgcbpvbswoiz

  3. home says:

    ryneqpykgiabcnugdnmphyrblvjc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>