Första veckan på Text100

En arbetsvecka har gått och jag har nu sakta men säkert börjat sätta mig in i arbetet som Text100 gör på daglig basis. Jag heter Magnus, och är kontorets nya praktikant här på Kungsgatan där jag blivit varmt välkomnad och delaktig i intressanta projekt.

För att beskriva mig lite mer så är jag ursprungligen från Örnsköldsvik där jag tidigare läst till grafisk produktionsledare med inriktning mot digitalt tryck som är en intressant bransch med mycket kreativt arbete. Jag kände dock att det här kan man göra så mycket mer utav, och sökte mig därför till vår huvudstad där jag nu senast kommer från Stockholms universitet och JMK där jag läst medie- och kommunikationsvetenskap med en nyligen avslutad C-uppsats inlämnad.

Grafisk teknik och kommunikation är två discipliner som går lite hand i hand tycker jag då det handlar om att utforma och nå ut med ett budskap som talar för målgruppen. Att söka praktik hos Text100 såg jag som ett viktigt steg i min personliga utveckling och är något som alla bör göra anser jag, och jag kunde nog inte välja ett mer passande ställe. Intrycket jag har fått från min första vecka här är att jag hamnat på en PR-byrå med en bra gemenskap mellan de anställda med en tydlig vision av att leverera bra och intressant kommunikation till sina kunder, att ha viljan att utveckla sig och sätta sig in i hur kommunikations- och PR-arbetet fungerar drog mig i den här riktningen att söka praktik för att se hur det fungerar i praktiken. För som man säger, det är en sak att sitta framför böckerna med teorin, och en helt annan sak att bedriva det i praktiken. Och så här långt så har jag fått ett bra intryck från min första vecka, nu väntar ytterligare 19 spännande veckor här på Text100.

Det har också varit en intressant vecka i mediebranschen där bland annat TCO kom med reklamfilmen ”like a swede” som slog ner på YouTube och är uppe i över 180 000 visningar under veckan. Filmen som visar hur det svenska samhället ser ut och de förmåner som vi i Sverige har med föräldraledigheten, friskvårdsbidraget, vår semester och pensionärslivet med tjänstepensionen.

Vad är era intryck av filmen? Finns det något speciellt som ni uppskattar med den svenska partsmodellen?

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>