Fashion tech – är du framtidens modeskapare?

Utvecklingen mot att snart alla prylar är uppkopplade har vi sett under en lång tid, men utvecklingen mot att även icke-tekniska prylar får teknik i sig har verkligen tagit fart den senaste tiden. Ett exempel på en bransch där den här utvecklingen går framåt med stormsteg är inom mode, och området som kommit att kallas fashion tech. För fler exempel på vad fashion tech är, och utmaningar med det, rekommenderar jag att ni slänger ett öga på den här artikeln som publicerades på Breakit tidigare i år.

Vi ser också att våra kunder både följer och bidrar till utvecklingen av fashion tech. Lenovo har under flera år varit sponsor av Stockholm Fashion Week, och har även sedan tidigare tagit fram ett koncept för så kallade smarta skor. Nu har Lenovo initierat en designtävling där framtidens modeskapare får utveckla en idé som förenar mode och teknik.

Lenovo Fashion Tech

Tävlingen Lenovo Fashion Tech, som öppnade 7 juni, är ett initiativ för att uppmärksamma teknikens betydelse för framtidens mode, både som verktyg för design men även som del av modeplagg och accessoarer. Tävlingen är öppen för allmänheten, som fram till 20 augusti kan ladda upp sitt bidrag på www.lenovofashiontech.se. Vinnaren, som utannonseras 30 september, får möjlighet att ta fram en prototyp av sitt bidrag i samarbete med Textilhögskolan i Borås. I vinsten ingår även två timmars coachning med den kända svenska designern Valeri Aflalo, den kreativa 2-i-1 surfplattan Lenovo Yoga Book och ett arbetsstipendium från Lenovo på 50 000 kronor.

Är du intresserad av fashion tech, sitter på en spännande idé, kanske känner du någon annan som borde söka eller vill du kika och rösta på bidragen? Gå in och läs mer på siten eller hör av er till oss på lenovosverigepress@text100.se

About Isabelle Evers

Isabelle är kommunikationskonsult på Text100 i Stockholm och även ansvarig för kontorets Digital Dog, Rufus.
Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>