Betalbranschen på frammarsch

Det händer mycket inom betalbranschen. På senare år har marknaden för digitala betalningar växt enormt både globalt och lokalt. Svenska företag som Klarna, Trustly, iZettle och Bambora är några av de betalbolag som visat stark tillväxt den senaste tiden, vilket vi bland annat kan läsa om här.

En av de senaste lösningarna inom betalbranschen står Bambora för, en tjänst som innebär att butiker kan erbjuda faktura- och delbetalning till kunder i sina befintliga kortterminaler. Målet med lösningen är att förenkla kunders möjlighet till kreditköp och delbetalningar vid exempelvis större köp och oförutsedda utgifter.

Kunden väljer själv att betala med faktura i kortterminalen och slår sedan in sitt personnummer och identifierar sig med exempelvis Mobilt BankID, varpå fakturan skickas automatiskt till kundens folkbokföringsadress följande arbetsdag. Väldigt smidigt och smart tycker vi! Läs gärna mer om lösningen här.

ecommerce_sthlmImorgon ska jag och två kollegor besöka mässan ECOMMERCE i Kista för att ta del av de senaste trenderna inom betal- och e-handelsbranschen. Hoppas vi ses där!

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>